Het 6de leerjaar nam op maandag 29 juni afscheid van de leerlingen en leerkrachten van hun lagere school. 
Dit deden ze met dit afscheidslied.

Nadien werden ze nog even in de bloemetjes gezet door de ouderraad. 
Ze kregen elk een survival kit voor het eerste middelbaar: 
fluostiften, een coole balpen en potlood, een cursusblok, een schooljaarkalender, een schriftje, post-its ... 

BEDANKT OUDERRAAD!


Voor meer foto's en filmpjes klik hier

(maandag 29 juni 2020)

Het schooljaar 2019-2020 werd een ongewoon schooljaar. De leerlingen van het 6de zagen heel wat toffe activiteiten in het water vallen door corona: de studiereis naar Brussel, de stadsklas naar Doornik, hun laatste schoolreis in het lager, de sportuitdaging 'Boekentoe@deGavers' ...

Maar we hebben alles op alles gezet om het schooljaar toch in stijl én net dat tikkeltje anders dan anders af te sluiten. Na een brainstorm met de leerlingen en wat overlegwerk met de directie werd de knoop doorgehakt: Het afscheidsfeest werd een "Sleepover in de schooltuin".

 


De schooltuin werd op donderdagvoormiddag 25 juni omgetoverd in de super gezellige "camping 6". De leerlingen brachten zelf hun eigen tent en slaapmateriaal mee alsook heel wat versiering. 



Na de officiële diploma uitreiking - die we live streamden voor de ouders - kon het afscheidsfeest beginnen.


Er werden aperitiefhapjes en lekkere gezonde limonades klaargemaakt, er was ook voor elke leerling een lekkere braadworst en als dessertje een marshmallow of popcorn. 



De juffen zorgden ook voor een knotsgekke challenge waarbij beide klassen tegen elkaar moesten strijden.


 

Maar rond 10.30 uur was het dan toch tijd om de tanden te poetsen, de pyjama's aan te trekken en elk in ons tentje te kruipen. De stilte viel over "Camping 6"... Zzzzz...


Na een warme zomeravond/nacht werden de leerlingen om 6 uur gewekt. Met slapende oogjes maakten ze de tenten open. Na een ochtendplasje en -wasje konden de leerlingen aanschuiven aan dit heerlijke ontbijtbuffet. 


Nadat de buikjes gevuld waren, ruimden de leerlingen samen hun tenten en versiering terug op. In een mum van tijd lag de tuin er opnieuw kraaknet bij. Van teamwork gesproken!

's Namiddags stond er normaal en spelletjesrad op het programma, maar een fikse onweersbui besliste hier anders over. Als alternatief keken de leerlingen gezellig binnen naar een film. 

Voor meer foto's én filmpjes van dit spetterend afscheidsfeest klik hier

(donderdag 25 en vrijdag 26 juni 2020)

vrijdag 13 maart 2020 

Een datum die we nooit meer zullen vergeten... 

 Coronavirus Emoji Mond Bewaker - Gratis vectorafbeelding op Pixabay

Maar we bleven niet bij de pakken zitten. Samen gaven we er digitaal een lap op!


Op vrijdag 15 mei mochten jullie eindelijk voor het eerst terug naar school. Jammer genoeg wel niet allemaal samen.             We voelden dat jullie de andere helft van de groep echt miste. Daarom ontwierp iedereen een eigen smartphone om whatsapp berichtjes achter te laten voor elkaar. 


Vrijdag 5 juni... de dag waarop we opnieuw met alle leerlingen in onze 'klasbubbel' samen naar school mochten komen. Wat een fijn terugzien!